У Путіна кажуть, що Roshen не виконав їхні вимоги

Середа, 12 березня 2014, 10:25

Україна поки не виконала вимоги Росспоживнагляду для повернення продукції Roshen на російський ринок.

Про це заявила тимчасово виконуюча обов'язки глави Росспоживнагляду Анна Попова, повідомляє "УНІАН".
 
"Нами були виставлені певні умови щодо повернення цукерок Roshen, але поки відповіді на свої питання ми не отримали. І в останній період часу, в принципі, ніякої інформації немає", - сказала вона.

Нагадаємо, 29 липня 2013 Росспоживнагляд ввів заборону на постачання в РФ кондитерської продукції з українських фабрик Roshen у зв'язку з невідповідною якістю.

Росспоживнагляд інспектував українські фабрики корпорації 21-24 жовтня, в результаті чого заявив, що продукція Roshen не відповідає санітарним вимогам Росії, а робота експертів відомства на території України проходила в неділової і недружньої обстановці, створюваної керівництвом Мінагропроду.

Реклама:

На початку листопада Україна в рамках членства в СОТ ініціювала розгляд з питання захисту інтересів українських кондитерських виробників після звернення корпорації Roshen, яка заявила про утиск її корпоративних інтересів з боку Росії.

Крім того, Україна через Всесвітню торговельну організацію закликала Росію надати детальний звіт про проведену наприкінці жовтня перевірці кондитерських фабрик Roshen і обгрунтувати введені в липні обмеження на експорт українських кондитерських виробів в країну.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: