ЄБРР готовий збільшити інвестиційний портфель в Україні на 5 мільярдів

Вівторок, 11 березня 2014, 20:43

Голова Національного банку Степан Кубів провів зустріч із представниками Європейського банку реконструкції та розвитку на чолі з першим віце-президентом ЄБРР Філіпом Беннеттом.

Про це повідомляє прес-служба Нацбанку.

Як зазначається, під час бесіди Кубів проінформував учасників зустрічі про поточну ситуацію в Україні та висловив щиру подяку представникам ЄБРР за запропоновану державі додаткову фінансову допомогу.

"У своїх намірах співпрацювати з Україною та підтримати реформи, що ґрунтуються на політиці прозорості та відкритості нового уряду і  Національного банку, запевнив Беннетт", - йдеться в повідомленні. 

Реклама:

"Ми готові якнайшвидше надати технічну допомогу для реалізації комплексу необхідних Україні реформ, додатково спрямувавши ще 5 млрд доларів протягом п’яти наступних років", - сказав він.

Беннетт також нагадав, що інвестиційний портфель ЄБРР в Україні становить 4,7 млрд євро та містить 182 важливих проекти в пріоритетних для країни галузях.

Разом з тим Кубів наголосив, що Національний банк працює над формуванням нової Стратегії, яка буде спрямована на покращення інвестиційного клімату та розвитку банківського сектору.

"За результатами зустрічі сторони домовилися про подальшу співпрацю та спільні дії щодо розроблення термінового пакета технічної допомоги, кредитних інструментів для малого та середнього бізнесу, сприяння розвитку торговельних відносин і пріоритетних для України галузей", - повідомляє прес-служба.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!