"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

МВС заарештувало нафтопродукти Курченка

Понеділок, 10 березня 2014, 18:37

Слідчі в рамках 11 кримінальних проваджень, розпочатих за результатами перевірки компаній, підконтрольних Сергію Курченко, наклали арешти приблизно на 60 тисяч тонн паливно-мастильних матеріалів.

Про це повідомляє управління зі зв'язків з громадськістю МВС України в понеділок, передає "Інтерфакс-Україна".

"Проводиться робота щодо недопущення незаконного переходу права власності на ПАТ "Одеський НПЗ" і ТОВ "Всеукраїнський промисловий союз" до інших суб'єктів господарювання, перед якими нібито є кредиторська заборгованість", - наголошується в документі.

Глава МВС Арсен Аваков 6 березня повідомив, що група компаній "CЄПЕК" Сергія Курченко в 2012-2013 роках завдала державному бюджету України близько 7 млрд гривень збитків шляхом ввезення нафтопродуктів і незаконної їх реалізації на ринку країни.

Реклама:

За словами міністра, в ході обшуків було вилучено 13 тисяч тонн нафтопродуктів, бухгалтерські документи та комп'ютерна техніка, проводиться ревізія залишків на Одеському НПЗ.

Крім того, в Києві відкрито кримінальне провадження за фактом нанесення групою компаній "CЄПЕК" збитків НАК "Нафтогаз України" на суму 1,6 млрд гривень.

Водночас Курченко назвав себе чесним бізнесменом і заявив, що кримінальні справи проти групи "CЄПЕК" відсутні.

"CЄПЕК" спеціалізується на торгівлі нафтопродуктами, скрапленим та природним газом. За даними групи, вона експлуатує близько 150 АЗС в Україні, реалізує скраплений газ через 30 власних і 50 партнерських АГЗС в Україну, 170 власних АГЗС в Німеччині.

Власником ГК є підприємець Сергій Курченко, який наприкінці 2012 купив футбольний клуб "Металіст".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: