В НБУ кажуть, що новий курс гривні втримає інфляцію нижче 10%

Субота, 8 лютого 2014, 10:42

Девальвація гривні до рівня 8,7 гривень за долар дозволяє утримувати інфляцію в Україні на рівні до 10%.

Про це заявила директор генерального департаменту грошово-кредитної політики Олена Щербакова, пише "Інтерфакс-Україна".

"Той рівень курсу, який сьогодні є, дозволяє утримати інфляцію в однозначній величині, і будемо розраховувати на те, що з цим завданням впораємося", - сказала вона на брифінгу в НБУ в п'ятницю.

Щербакова нагадала, що інфляція в січні становила 0,2%, а в річному вимірі залишилася на рівні 0,5%.

Реклама:

"Дуже низька інфляція - це теж не дуже добре для економіки", - додала директор департаменту.

Коментуючи відповідність поточного ринкового курсу та закладеного в держбюджеті-2014 прогнозного середньорічного курсу 8,5 гривень за долар, представник Нацбанку припустила, що гривня може зміцнитися.

"Мені здається, що ми до літа повинні бути більш спокійні, про це говорить наш історичний досвід. 8,5 гривень за долар - це середній по року, може ми на такий курс і вийдемо, не знаю", - сказала Щербакова.

Як повідомлялося, за підсумками торгів у п'ятницю курс гривні на міжбанку зміцнився до 8,535 гривень за долар у порівнянні з 8,8800 гривень за долар днем раніше, а офіційний курс гривні - до 8,5282 гривень за долар з 8,708 гривень за долар.

Держбюджет-2014 побудований на прогнозі прискорення інфляції 8,3% і зростання ВВП до 3%, тоді як в минулому році інфляція становила 0,5% при нульовому зростанні ВВП.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: