"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Уряд не поспішатиме з продажем "Турбоатому"

Четвер, 6 лютого 2014, 15:34

Український уряд не поспішатиме з продажем державного пакета ВАТ "Турбоатом".

Про це заявив в.о. віце-прем'єр-міністра України Юрій Бойко, пише "Інтерфакс-Ураїна".

"Сьогодні, чесно кажучи, я не бачу сенсу продавати такий прибутковий завод, що і так забезпечує 6 тисяч робочих місць, майже 6,9 тисяч гривень зарплати. Це стабільно прибутковий завод , що інвестує власні кошти і постійно модернізується, тому поспішати продавати такий об'єкт ми не будемо" , - розповів Бойко у четвер у Харкові.

За його словами, потенційні покупці ще не виявляли інтерес до заводу.

Реклама:

"Дійсно, в плані приватизації розглядається підприємство "Турбоатом", але навіть процедуру оцінки ще не розпочато, з урахуванням того, як прибутково і успішно працює підприємство, ми переконані, що воно буде оцінено в значну суму грошей", - сказав Бойко.

Як повідомлялося, Фонд держмайна України має намір у грудні 2014 року виставити на приватизаційний конкурс з відкритою пропозицією ціни за принципом аукціону 75,22% ВАТ "Турбоатом".

Водночас для приватизації "Турбоатому" необхідно прийняття відповідного рішення Кабінету міністрів. Крім того "Турбоатому" необхідно привести свою діяльність у відповідність до вимог закону про АТ.

Уряд запланував у держбюджеті-2014 зростання надходжень від приватизації до 17 млрд гривень, а Бюджетний комітет запропонував збільшити їх ще на 1,2 млрд гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: