Генпрокуратура взялася за "Родовід Банк"

Вівторок, 4 лютого 2014, 11:36

У січні поточного року Генеральною прокуратурою завершено перевірку законності використання коштів, у тому числі наданих Нацбанком у вигляді рефінансування, колишніми посадовими особами ПАТ "Родовід Банк".

Про це повідомив заступник начальника відділу захисту фінансово-економічних інтересів держави Віктор Чечерський, йдеться у повідомленні прес-служби.

Як зазначається, установлено, що службові особи ПАТ "Родовід Банк" і одного з комерційних товариств столиці складали завідомо неправдиві акти про надані послуги зі стягнення боргів та безпідставно виплачували останньому винагороду у значних розмірах. 

 "Унаслідок цих незаконних дій капіталізованому державою банку завдано понад 80 мільйонів збитків" - зазначив Чечерський.

Реклама:

Крім цього він повідомив, що за результатами перевірки за вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 КК України.

Нагадаємо, 5 липня 2013 року у Будапешті затримано колишнього народного депутата від БЮТ та Партії регіонів Олександра Шепелєва.

Як відомо, Шепелєв був оголошений у міжнародний розшук українськими правоохоронцями.

МВС офіційно заявило, що відносно Шепелєва було відкрито кримінальне провадження щодо розкрадань в особливо великих розмірах та замаху на вбивство.

Зокрема, мова йшла про махінації навколо банку "Родовід" в часи прем'єрства Юлії Тимошенко.

Також екс-депутат фігурував у справах щодо вбивства глави наглядової ради "АвтоКразБанку" Сергія Кириченка у січні 2003 року та щодо замаху на життя колишнього акціонера "Родовіда" Сергія Дядечка.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!