Люди Бойка хочуть забрати бізнес Курченка?

Середа, 26 лютого 2014, 17:32

"Укргазвидобування" просить Олександра Турчинова дозволити компанії вільний продаж зрідженого газу.

Про це йдеться у відкритому листі  ПАТ "Укргазвидобування" виконуючому обов’язки президента України Турчинову Олександру, який є в розпорядженні "Економічної правди".

"На сьогодні у ПАТ "Укргазвидобування" існує низка проблемних питань, які негативно впливають на належне функціонування підприємства та потребують негайного вирішення", - йдеться в листі.

Зокрема, такими проблемними питаннями є реалізація скрапленого газу, бензинів та дизельного палива.

Реклама:

Як зазначається, на виконання закону України "Про нафту і газ" та постанови Кабінету міністрів №1064 від 03.10.2011 року ПАТ "Укргазвидобування" змушена весь обсяг виробленого скрапленого газу, який складає близько 200 тисяч тонн на рік, реалізовувати за зниженими цінами на спеціалізованих аукціонах з продажу скрапленого газу для потреб населення.

"Разом з цим, реальні потреби населення в скрапленому газі на нашу думку складають близько 35 тисяч тонн на рік. Тобто близько 165 тонн скрапленого газу виробництва ПАТ "Укргазвидобування" фактично не потрапляє до населення.", - йдеться в зверненні.

Також повідомляється, що зазначений обсяг скрапленого газу, що придбався підприємствами-посередниками, які, згідно інформації ЗМІ, мали стосунок до Курченка С.В., реалізовувалися ними як скраплений газ для автомобільного транспорту.

Виходячи з викладеного, ПАТ "Укргазвидобування" пропонує терміново: внести до Закону України "Про нафту і газ" наступні зміни: виключити статтю 41 цього Закону.

Також пропонується, визнати такою, що втратила чинність постанову Кабінету міністрів №1064 "Деякі питання організації та проведення біржових аукціонів з продажу нафти сирої, газового конденсату власного видобутку і скрапленого газу" в частині реалізації скрапленого газу, бензинів та дизельного палива.

"Спеціалісти ПАТ "Укргазвидобування" готові долучитися до термінового реформування ринку видобутку газу та виробництва нафтопродуктів", - йдеться в листі.

За інформацією "Економічної правди" ПАТ "Укргазвидобування" контролюється людьми в.о. віце-прем'єр-міністра України Юрія Бойка.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: