Россільгоспнагляд припинив сертифікацію всієї української свинини

Вівторок, 25 лютого 2014, 20:46

Державна ветеринарна та фітосанітарна служба України з 3 лютого призупинила сертифікацію живих свиней і продукції свинарства, що поставляється з країни до Росії.

Відповідне повідомлення Россільгоспнагляд направив керівникам своїх територіальних управлінь у вівторок, пише "Інтерфакс-Україна".

"Про відновлення сертифікації буде повідомлено додатково", - йдеться в документі.

Згідно з інформацією російського відомства, призупинення сертифікації торкнулася всіх українських компаній, тоді як раніше йшлося лише про призупинення видачі ветеринарних сертифікатів для експорту продукції з територій Луганської, Харківської та Донецької областей.

Реклама:

Зокрема, призупинення сертифікації торкнулося ТОВ "Дружба Народів" - Крим, "Конотопм'ясо" - Сумська область, ТОВ "ВМП" - Волинська область, ТОВ "Тавр-Плюс" - Донецька область, ТОВ "Свіженька" - Чернівецька область.

Як повідомлялося, в кінці січня Россільгоспнагляд звернувся з проханням до ветслужбі України припинити сертифікацію експорту свинини в РФ у зв'язку з виявленням африканської чуми свиней в Луганській області та провести регіоналізацію.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: