Бізнес Митного союзу йде з України

П'ятниця, 21 лютого 2014, 13:22

Бізнес Митного союзу буде складно переконати повернутися до співпраці з Україною.

Про це заявив міністр з торгівлі Євразійської економічної комісії Андрій Слепнев на прес-конференції в п'ятницю, передає "Інтерфакс-Україна".

"Може вплинути або не може вплинути? Однозначно може вплинути. Вже вплинула, далі, мабуть, говорити нічого не варто. Те, що сьогодні відбувається - це сумно, трагічно, але разом з тим закономірно і відображає рівень тієї економічної політики, яку проводило керівництво протягом кількох останніх років", - сказав він.

Торкаючись взаємних торговельних відносин, Слепнев підкреслив, що тут також відзначається негативна реакція.

Реклама:

"Ми можемо зняти якісь заборони або скасувати заборони, але ми не можемо бізнес, який вже оцінив ризики і перебудував свої партнерські зв'язки на інші ринки, методом адміністративних рішень попросити повернутися назад", - сказав міністр.

За його словами, довіра до взаємин з українськими партнерами вже й раніше знизилася, а тепер "вона разом з усіма рейтингами знаходиться взагалі в незрозумілому стані".

"Якщо вже бізнес-авіація пішла з київського аеропорту, як передають новинні агентства, то тим більше можна зрозуміти, що в головах з приводу партнерства і взаємодії", - зауважив Слепнев .

За його словами, сьогоднішня ситуація в Україні - це серйозний виклик, який матиме дуже довгі й важкі наслідки, з метою вирішення яких Митному союзу спільно з українськими колегами потрібно буде докласти величезних зусиль, щоб відновити коопераційні зв'язки і почати взаємовигідне співробітництво.

У той же час потенціал цієї співпраці великий, підкреслив міністр.

"Тому ми можемо тільки побажати, щоб ситуація найближчим часом стабілізувалася, щоб ті плани щодо взаємодії, які у нас були узгоджені, реалізовувалися, щоб ми вийшли сильніші і мудріші з цієї ситуації", - резюмував Слепнев.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: