"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Рідні" фірми Царьова заборгували російському ВТБ майже 106 мільйонів - ЗМІ

Понеділок, 17 лютого 2014, 11:59

Фірми, наближені до народного депутата від Партії регіонів Олега Царьова, мають щонайменше 106 млн гривень заборгованості перед російським "ВТБ Банком".

Про це свідчать дані Єдиного державного реєстру судових рішень, пишуть "Наші гроші".

Зокрема, у грудні-січні Господарський суд Дніпропетровської області постановив стягнути з ТОВ "Дніпропетровська паперова фабрика" на користь "ВТБ Банку" 45,06 млн гривень заборгованості (14,31 млн грн, 2,08 млн грн і 28,67 млн грн).

Ці кредити в основному отримувало ТОВ "Торговий дім "Марінель", а паперова фабрика виступила поручителем по них. Ще одним поручителем по одному з кредитів було ТОВ "Аста Еліт", з якого суд стягнув 28,67 млн гривень - така ж сума була стягнута з паперової фабрики.

Реклама:

Крім того, "ВТБ Банк" представив грошові вимоги до фірм з групи Царьова, що банкрутують: до "ТД "Марінель" - на суму 51,99 млн гривень, ТОВ "Виробниче підприємство "Папір" - 9,17 млн гривень.

Також банк вимагає повернення коштів від банкрутуючого ТОВ "Дніпропетровський комп’ютерний центр", однак сума вимог наразі невідома.

Усі ці фірми ліквідуються за позовами своїх рідних фірм. До реєстру кредиторів банкрутів разом із російським банком увійшли лише рідні фірми.

Зокрема, фірма "ТД "Марінель" на початку лютого була визнана судом банкрутом за позовом ТОВ "Агрофірма "Дзержинець", якою керує мати Царьова - Ніна Василівна. Згідно із затвердженим реєстром кредиторів, ТД "Марінель" винне агрофірмі 42,65 млн гривень, "ВТБ Банку" - 51,99 млн гривень, ТОВ "Систем Транс-Буд" - 20,67 млн гривень і ТОВ "Люкс-НВ" - 5,6 млн гривень.

Процедуру банкрутства підприємства "Папір", поручителем по кредитних договорах у якого виступав "Дніпропетровський комп’ютерний центр", розпочало ТОВ "Майстер Капітал Менеджмент", заявивши вимоги на 408 тис гривень. Ще 12,28 млн гривень від підприємства хоче "Дніпропетровська паперова фабрика", і 9,17 млн гривень - "ВТБ Банк".

Нинішнім засновником фірм "Дніпропетровський комп’ютерний центр" і "Аста Еліт" є компанія "Хай Тек Груп Лтд" (Маршаллові острови). "Аста Еліт" прописана на вул. Каспійській, 2 у Дніпропетровську. Там же знаходиться Дніпропетровське обласне відділення Партії регіонів, яке очолював Царьов у 2005-2010 роках

Засновником ТОВ "Дніпропетровська паперова фабрика" і ТОВ "Майстер Капітал Менеджмент", які зареєстровані за однією адресою, є корпорація "Хай Тек Груп Лтд" (США).

У 2010-2012 роках корпорація "Хай Тек Груп Лтд" (США) була одним із засновників ТОВ "Торговий дім "Марінель". Раніше до складу засновників ТД "Марінель" входив сам Олег Царьов, його дружина Лариса Царьова, а також Ніна Башта з Кривого Рогу, з якою Царьов станом на 2008 рік були співзасновниками "Дніпропетровського комп’ютерного центру", і Віта Тимошенко, яка була директором "Дніпропетровської паперової фабрики".

Віта Тимошенко, яка є родичкою соратника Царьова екс-секретаря Дніпропетровської міськради Олександра Тимошенка, у 2006-2008 роках також була директором і співзасновником ТОВ "Виробниче підприємство "Папір". Одним із засновників ВП "Папір" був Олександр Клопов, який у 2008-2012 роках керував "Дніпропетровською паперовою фабрикою". Також він очолював ТОВ "Днепрохліб", яке, змінивши назву на ТОВ "Агростандарт Днепр", у листопаді 2013 року ліквідувалося.

Засновниками "Днепрохліб" раніше були корпорація "Хай Тек Груп Лтд" (США), а також Лариса Царьова.

Стосовно фірм "Систем Транс-Буд" і ТОВ "Люкс-НВ", які заявили до ТД "Марінель" вимоги на 26 млн грн, то їх заснувала одна людина - Олександр Кочергін. Після нього у "Систем Транс-Буд" засновниками стали Леонід Лук’янов, Олександр Даценко та Євген Шевцов.

Лук’янов раніше був директором ТОВ "Дніпропетровський комп’ютерний центр", а разом з Даценком – співзасновниками ТОВ "Аста Еліт".

У свою чергу Даценко також був одним із засновників фірми "Майстер Капітал Менеджмент. А Євген Шевцов є ліквідатором і розпорядником майна "Дніпропетровського комп’ютерного центру".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!