Виробництво пива в січні скоротилося на 14%

П'ятниця, 14 лютого 2014, 16:26

Україна в січні 2014 року продовжила скорочення виробництва пива: згідно з оцінками галузевої асоціації "Укрпиво", по відношенню до січня 2013 року падіння становило 14%.

"Це кричущий випадок. У нас ніколи не було такого падіння по січню", - сказала генеральний директор "Укрпиво" Галина Коренькова.

За її словами, за минулий місяць українські пивовари виробили 12,1 млн декалітрів пива.

Коренькова повідомила, що в 2013 році споживання пива на душу населення скоротилося до 56 літрів з 68 літрів в 2012 році. У структурі споживання алкоголю на частку пива за підсумками року довелося 34%, тоді як в 2012 році - 36-37%.

Реклама:

Керівник асоціації вважає, що причиною стагнації галузі став комплекс факторів, серед яких - загальне зниження купівельної спроможності населення, необдумана акцизна політика.

Вона також відзначає зростання імпорту пива в Україну як у грошовому, так і в натуральному вираженні. У сформованій ситуації спрогнозувати обсяг виробництва пива в 2014 році, на думку Коренькової, складно.

Як наголошується, за результатами січня 2014 року випуск пива скоротили практично всі пивоварні підприємства. Деякі з них готові згортати виробництво або виводити частину потужностей з дії, якщо до літа ринкові умови не зміняться.

Як повідомлялося з посиланням на оцінки "Укрпива", Україна в 2013 році скоротила виробництво пива на 8% - до 276,4 млн декалітрів. Потужності пивоварних компаній у середньому по року були завантажені на 60%.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!