У Арбузова вирішили запустити казначейські векселі у 2014 році

П'ятниця, 14 лютого 2014, 11:53

Уряд, який планував в 2013 році оформити частину бюджетної заборгованості казначейськими векселями, але так і не зробив це, має намір випустити такі векселі в поточному році і вніс відповідні зміни до постанови про їх випуск від 21 серпня 2013 року.

Про це йдеться в поправках до постанови Кабміну № 41 від 29 січня.

Як повідомляється, реструктуризація фактичної бюджетної заборгованості з різниці в тарифах і за бюджетними зобов'язаннями шляхом випуску векселів буде здійснена станом на 1 січня 2014 року, а не 1 січня 2013 року, як це планувалося спочатку.

Крім того, уряд має намір провести таку реструктуризацію з різниці в тарифах на теплову енергію та водопостачання за підсумками дев'яти місяців 2014 року.

Реклама:

При цьому планка мінімального боргу для участі в такій реструктуризації підвищена з 10 тисяч гривень до 100 тисяч гривень.

Згідно з документом, Кабмін зберігає плани оформлення казначейськими векселями боргу з відшкодування ПДВ.

Уряд уточнив, що мова йде про невідшкодовані суми на 1 січня 2014 року і про можливість оформлення векселями відшкодування в період до 1 листопада 2013 року, доручивши Міндоходів подати прогнозні показники цих сум до 1 березня.

У той же час Кабмін вказав, що випуск казначейських векселів у рахунок відшкодування ПДВ стане можливим після внесення відповідних змін до перехідних положень Податкового кодексу, які поки дозволяли цей випуск лише в 2013 році.

Передбачається, що Державна казначейська служба здійснить видачу казначейських векселів до 1 січня 2015 року.

Нагадаємо, в рамках прийнятих ВР законів казначейські векселі планувалося випускати для реструктуризації бюджетної заборгованості на 1 січня 2013 року, в тому числі з різниці в тарифах на теплову енергію та водопостачання, і підтвердженого відшкодування ПДВ на суму понад 500 тисяч грн.

Кабінет міністрів затвердив три граничних суми випуску векселів в кожному із сегментів: для оформлення заборгованості з відшкодування ПДВ - до 12,03 млрд гривень, для реструктуризації бюджетного боргу - до 3,6 млрд грн, для погашення заборгованості з різниці в тарифах на теплову енергію - до 2,85 млрд гривень.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!