"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Росія оштрафувала Колеснікова на 8 мільйонів за цукерки - ЗМІ

Четвер, 13 лютого 2014, 09:08

Арбітражний суд Москви зобов’язав компанію "Конті-Рус" з групи народного депутата від Партії регіонів Бориса Колесникова невідкладно виплатити російській ЗАТ "Пензенська кондитерська фабрика" 267,3 млн рублів (близько 7,7 млн доларів).

Про це йдеться у рішенні суду, пише "Первая инстанция".

Як зазначається, суперечку розпочали російські кондитери через використання на кондитерських виробах "Конті" словосполучення "От всего сердца".

У Росії цим товарним знаком володіє "Пензенська кондитерська фабрика". Підприємство Колесникова виробляє однойменний продукт: цукерки "Конти - От всего сердца" крем-мигдаль, що поставляються фірмою "Конти-рус" до Росії.

Реклама:

За "незаконне використання торгівельної марки" правовласники зажадали компенсацію в сумі 267,3 млн рублів, що прирівняно до подвійної вартості поставлених до Росії цукерок зі спірною назвою.

Перше рішення арбітражного суду Москви у цьому спорі було прийнято у червні 2012 року на користь Пензенської фабрики. Після цього "Конти-Рус" програло справу у трьох інстанціях, які визнали претензії росіян законними, а українську продукцію - контрафактною.

15 листопада 2013 року виконавча служба арештувала кошти "Конти-Рус" на рахунках у "Сбербанку России" і банку"Россия" у Курську.

Компанія Колеснікова оскаржувала арешт, однак останнім рішенням московського суду її заяву було відхилено. Це рішення ще можна оскаржити в апеляційній інстанції.

Нагадаємо, 7 лютого Луганська регіональна торгово-промислова палата повідомила про обмеження ввезення на територію Росії продукції українських підприємств.

Зокрема, підтверджена інформація про повернення на митну територію України транспортних засобів з продукцією "АВК","Конті", ПАО "Миронівський хлібопродукт" та "ДТЕК Свердловськантрацит".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: