"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Нацбанк встановив курс гривні до долара вище середньо ринкового

Середа, 12 лютого 2014, 20:31

Національний банк залишив без змін офіційний курс гривні до долара на завтра, на рівні 8,5507 гривень за долар, тоді як долар на міжбанківському ринку в середу подорожчав майже на 1%.

Про це пише УНІАН з посиланням на дані Нацбанку.

За інформацією Нацбанку, середньозважений курс на міжбанківському валютному ринку за підсумками сьогоднішнього дня становив 8,6178 гривень за долар, тобто долар на міжбанку в порівнянні з вчорашнім днем подорожчав майже на 7 копійок, або на 0,78%.

У той же час офіційний курс, встановлений на завтра, залишається на рівні середньозваженої вартості долара на міжбанківському ринку за вчорашній день - 8,5507 гривень за долар.

Реклама:

Як повідомлялося, Нацбанк 7 лютого встановив офіційний курс гривні по відношенню до долара на рівні 8,7080 гривень за долар, при цьому перегляд офіційного курсу був проведений вперше за останні півтора року.

Також з 7 лютого Нацбанк перейшов до гнучкого курсоутворення на валютному ринку, і тепер офіційний курс гривні до долара має встановлюватися на підставі середньоринкового курсу на міжбанківському ринку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!