Електромережу поряд із "Синьогорою" Януковича покращать за 6 мільйонів

Понеділок, 10 лютого 2014, 09:12

ПАТ "Прикарпаттяобленерго"  за результатами тендерів уклало низку угод на будівельні роботи загальною вартістю 20,35 млн гривень.

Про це пишуть "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

Як зазначається, зокрема 5,84 млн гривень виділили на переоснащення електромереж селі Гута Богородчанського району Івано-Франківської області. Там, знаходиться резиденція Віктора Януковича "Синьогора", яку президент відвідує кілька разів на рік.

"При цьому замовлені "Синьогорою" обсяги електроенергії відповідають обсягам державних установ, які працюють цілий рік: у 2013 році "Синьогора" замовила електроенергії на 1,49 млн гривень, що співмірно з Київською міською клінічною лікарнею №8, яка на той же рік замовила електрики на 1,55 млн гривень", - пише видання.

Реклама:

Крім того, за 5,58 млн гривень фірма повинна зробити реконструкцію електромереж в сусідньому з Гутою селі Пороги (ІІІ черга).

Решта 0,93 млн гривень піде на технічне переоснащення підстанції "Старуня" Івано-Франківської області.

Вказані підряди отримало ТОВ "Новітні енергетичні програми".

Решту підрядів на 8,01 млн гривень  отримало ПП "Альфа Енерго Груп". Кошти виділено на технічне переоснащення кабельних ліній в Івано-Франківську та місті Долина Івано-Франківської області.

"Новітні енергетичні програми" і "Альфа Енерго Груп" розіграли ці тендери між собою, різниця пропозицій складала 0,002-0,3%.

Власником ТОВ "Новітні енергетичні програми" з вересня 2011 року є кіпрський офшор "Дерівейшн інвестментс лімітед". Директором "НЕП" від моменту заснування в 2006 р. і до недавнього часу був Андрій Бєлєнтьєв, який у 2005-2011 р.р. очолював філію "Прикарпаттяобленерго" у Калуші.

Разом з тим, кіпрський "Дерівейшн" також є засновником ТОВ "Західна інвестиційна група "Енергоактив". Директором цієї фірми наразі є той самий Андрій Бєлєнтьєв.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!