"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна планує в березні підписати угоду з Chevron

Субота, 1 лютого 2014, 13:35

Операційна угода з видобутку сланцевого газу з американською нафтогазовою компанією Chevron Україна планує підписати в березні.

Про це на брифінгу в суботу заявив в.о. міністра енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький, пише "УНІАН".

"У нас угода відпрацьована, в середині березня 2014 підпишемо... Я так розраховую, що за перший квартал ми цю роботу виконаємо", - сказав Ставицький.

У той же час він відзначив, що міністерство зараз перебуває в тісному контакті з компанією і представники Chevron знаходяться в Україні.

Реклама:

"Ми з нашими стратегічними інвесторами знаходимося в тісному контакті. Представники компанії знаходяться в Україні, ніхто нікуди не поїхав у зв'язку з цими подіями (акціями громадянського протесту в Україні). Більш того, всі підтвердили взяті на себе зобов'язання", - зазначив Ставицький.

Також в.о. міністра повідомив, що минулого тижня була затверджена інвестиційна програма на 2014 рік компанії Shell, яка вже займається розробкою Юзівського родовища на сході України.

"Геофізичні роботи на території Юзівської площі вже ведуться. І (в інвестиційній програмі компанії), закладено буріння трьох свердловин в цьому році",- зазначив Ставицький.

Нагадаємо, в листопаді Україна підписала угоду про розподіл продукції (УРП) з Chevron, яка, за словами українських чиновників, має намір вкласти близько 10 млрд дол у видобуток вуглеводнів в західних регіонах країни, однак ця угода не дозволяє компанії приступити до безпосередньої розробки Олеської площі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: