Кабмін схвалив реструктуризацію боргів за послуги ЖКГ

Четвер, 9 січня 2014, 17:14

Кабінет міністрів схвалив законопроект "Про внесення змін до закону "Про реструктуризацію заборгованості з квартирної плати, плати за житлово-комунальні послуги, спожиті газ та електроенергію".

Про це йдеться в повідомленні прес-служби віце -прем'єра Олександра Вілкула.

Відповідно до законопроекту громадяни отримують можливість реструктуризувати свою заборгованість за комунальні послуги та послуги з утримання будинків, споруд та прибудинкових територій, які утворилися у них за станом на 1 січня 2013 року.

Реструктуризація заборгованості населення за послуги ЖКГ дозволить людям поступово, протягом до 60 місяців, погашати борги комунальникам за умови повної сплати поточних платежів.

Реклама:

Тепер законопроект має ухвалити Верховна рада.

"Уряд створює можливості для зменшення боргів населення за комунальні послуги. Зокрема, в 2013 році борг населення за комунальні послуги зменшився на 5% (з 12,7 млрд гривень до 12,1 млрд гривень). Набуття чинності закону стане ще одним важливим кроком на цьому шляху" , - сказав Вілкул.

Реструктуризація боргів дозволить підняти фінансово-економічний стан комунальних підприємств, які зможуть підвищити обсяги розрахунків за енергоносії та інших платежів.

Відповідно до законопроекту, для реструктуризації заборгованості громадяни повинні укласти з підприємствами, що надають житлово-комунальні послуги, договори про щомісячне рівномірне погашення заборгованості.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: