"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

КМДА замовила пам’ятник Телізі майже за 4 мільйони

Четвер, 9 січня 2014, 09:44

КП "Дирекція реставраційно-відновлювальних робіт" КМДА за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ "Аспел" на спорудження пам’ятника Олені Телізі та її соратникам, на території Меморіального комплексу "Бабин Яр" у Києві.

Про це пишуть "Наші гроші" із посиланням на "Вісник державних закупівель".

Вартість угоди становила 3,45 мільйона гривень.

Як зазначається, передбачено виготовлення бронзового пам’ятника вагою до 1,5 т, а також мощення площадки поряд з пам’ятником – бруківкою 268 кв м і гранітними плитами 134 кв м. Також влаштують зовнішнє освітлення, засіють партерні, мавританські і звичайні газони.

Реклама:

Єдиним конкурентом на торгах було ТОВ "Проектно-будівельна компанія ППР" Світлани Козлової з різницею пропозицій 0,3%.

Нагадаємо, рік тому "Дирекція реставраційно-відновлювальних робіт" замовила підприємцю Олександрі Рубан виготовлення моделі скульптурної композиції "Пам’ятник О. Телізі та її соратникам" вартістю 1,80 млн гривень.

Пам’ятник у Бабиному Яру, згідно з відповідним указом президента "Про відзначення 100-річчя від дня народження Олени Теліги", мали встановити ще у 2006-2008 роках. Тоді Міністерство культури та туризму провело конкурс на кращий ескізний проект і в 2007 р. затвердило проект О. Рубан, В. Липовки та В. Єршова.

Фірму "Аспел" заснували Ольга та Ян Клюшке. Ян Клюшке відомий як представник організації "Український союз промисловців і підприємців" в Об’єднаних Арабських Еміратах.

За даними "Вісника держзакупівель", ТОВ "Аспел" почало вигравати тендери у грудні 2013 року. Окрім останньої закупівлі, фірма також отримала підряд вартістю 27,50 млн гривень на реконструкцію будівлі під центр обробки даних "Електронна столиця".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!