"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Люди Близнюка розпиляли 24 мільйони на залізничних тендерах

П'ятниця, 31 січня 2014, 14:36

ДП "Укрзалізничпостач" у листопаді-грудні уклало угоди з ТОВ "Українська індустріальна інвестиційна група" на придбання устаткування на суму 23,95 мільйона гривень.

Про це повідомляється у "Віснику державних закупівель", передають "Наші гроші".

Зокрема 14,58 млн гривень заплатять за запасні частини автогальмівного обладнання і 9,39 млн гривень за запасні частини до колійних машин.

Як зазначається, власниками ТОВ "Українська індустріальна інвестиційна група" є Юрій Горбуненко та Ігор Косарєв, а директором Михайло Якунін, котрий входить до наглядової ради ПАТ "Старокраматорський машинобудівний завод" Сергія Близнюка, сина Анатолія Близнюка народного депутата від Партії регіонів, екс-міністра регіонального розвитку та екс-голови Донецької ОДА.

Реклама:

Ігор Косарєв є також співзасновником ТОВ "Укрмістобудпроект", де директором є Михайло Буров, який до квітня 2011 року був партнером Олени Близнюк, дружини сина Анатолія Близнюка Сергія по фірмі ТОВ "Ікос Інвест", яка сьогодні перереєстрована на австрійську компанію "Фрастон Холдінг" і фірму "Стелтон" з Риги.

Володимир Буров є членом наглядової ради ПАТ "Старокраматорський машинобудівний завод" Сергія Близнюка.

Конкурентом на торгах по тих же лотах було ТОВ "Проммашплюс" Георгія Ченцова, який раніше очолював торговий дім "Краматорського заводу важкого верстатобудування", що входив до сфери впливу Анатолія Близнюка.

Згідно з даними "Віснику держзакупівель" ТОВ "Українська індустріальна інвестиційна група" почала вигравати тендери з кінця 2010 року і відтоді отримала підрядів на суму 767,84 млн гривень, компанія "Проммашплюс" з кінця 2011 року отримала підрядів на 66,04 млн гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!