"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна в п'ятірці найбільш нещасних країн світу - опитування

Середа, 29 січня 2014, 19:52

Найбільш незадоволеними життям в своїй країні вважають себе жителі держав, постраждалих від війн, міжнаціональних конфліктів і економічних криз.

Про це свідчать результати опитування асоціації незалежних дослідницьких агентств Gallup International/WIN "Барометр надії і відчаю", повідомляє Newsru.com.

Так, найменша кількість людей, які вважають своє життя в рідній країні цілком щасливими, зафіксована в Афганістані - 21%. В аутсайдерах також опинилися Мексика і Польща (по 28%), Сербія (27%), КНР (26%), Україна, Косово і Пакистан (по 22%). Крім того, в десятку "нещасливих" потрапила Франція (29%).

38% людей заявили, що щасливі у себе вдома і нічого не хотіли б міняти. Лідером серед країн, в які хотіли б перебратися всі інші, є США (9% голосів), ще 7% учасників дослідження вважають найбільш привабливими Канаду та Австралію.

Реклама:

За Швейцарію віддали 6% голосів, по 4% набрали Франція, Німеччина і Великобританія. Ще 3% респондентів вибрали Італію і Саудівську Аравію, 2% вважають, що були б щасливі в Іспанії та 1% - у Бразилії.

У Росії тих, кому не треба нікуди їхати, виявилося близько 31%. Ті, хто нещасливі на батьківщині, прагнуть до Швейцарії (13%), Австралію (9%) і Німеччину (8%) куди сильніше, ніж в США і Канаду (5%).

Як виявилося, росіяни поділяють свої географічні переваги з більшістю жителів Східної Європи. Жителям Близького Сходу земним раєм здається Саудівська Аравія (7%) і ОАЕ (4%), в Азії воліли б США (11%) або Австралію (9%). А кожен п'ятий африканець мріє опинитися в США.

Найбільше задоволених виявилося в Таїланді (73%), Австралії (66%), Аргентині, Швеції, Фіджі і Японії (61%), Колумбії (58%), Данії (54%), Бразилії та Фінляндії (53%).

У дослідженні взяли участь 70 тисяч осіб з 65 країн, зокрема країн колишнього СРСР. Респондентам було запропоновано назвати країну, в якій вони хотіли б проживати .

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: