"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Відставка Азарова знизила ризик дефолту України

Вівторок, 28 січня 2014, 15:20

Прибутковість держоблігацій України знижується на тлі відставки Миколи Азарова з посади прем'єр-міністра.

Про це пише "ИТАР-ТАСС".

Як повідомляється, ставка по номінованим у доларах паперах, термін обігу яких завершується в червні, знизилася на 2,52%, до 10,19% річних. Прибутковість облігацій з терміном обігу до 2023 року знизилася на 0,62%, до 9,02%.

Такими низькими ставки за українськими бондами були з 17 грудня, коли уряд України домовився з Росією про зниження цін на газ і залучення фінансування у розмірі 15 млрд доларів, пише видання.

Реклама:

Ставка по кредитно-дефолтних свопах на українські держоблігації знизилася на 81 базисний пункт до 848 базисних пунктів. Такий рівень вартості кредитно-дефолтних свопів передбачає оцінку ризику дефолту України з боку інвесторів на рівні 42,4%.

Розрахунок заснований на виплатах за страховкою: за п'ять років інвесторам, які володіють українськими держпаперами на 10 млн доларів, доведеться заплатити за кредитно-дефолтні свопи близько 4,24 млн доларів.

Нагадаємо, 28 січня Азаров подав у відставку, мотивуючи рішення метою "створити додаткові можливості для суспільно-політичного компромісу заради мирного врегулювання конфлікту".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: