Мінфін введе декларацію при провезенні більше 10 тисяч евро через кордон

Вівторок, 28 січня 2014, 09:21

Фізособи при переміщенні через кордон банківських металів, платіжних документів і цінних паперів, наявних і дорожніх чеків на суму 10 тисяч євро і вище будуть заповнювати нову декларацію валютних цінностей.

Про це йдеться у відповідному проекті Міністерства фінансів, передає "Інтерфакс-Україна".

"Пропонується затвердити окрему форму декларації валютних цінностей і положення до неї для отримання повної інформації про рух валюти (обсяги, походження, цілі, призначення) і забезпечення акумулювання такої інформації з метою подальшого використання у встановленому законодавством порядку", - йдеться в пояснювальній записці до документа на сайті відомства.

Мінфін зазначає, що в даний час валютні цінності декларуються громадянами разом з іншими товарами, що переміщуються ними через митний кордон України, шляхом заповнення митної декларації.

Реклама:

При цьому статистична інформація про переміщення громадянами валютних цінностей через кордон відсутня.

Розробник проекту стверджує, що введення нової декларації відповідає міжнародній практиці та рекомендаціям FATF.

"Інформація про рух валютних цінностей повинна бути в обов'язковому порядку збережена й оброблена контролюючим органом, а також повинна бути доступною для повноважних органів влади відповідно до законодавства", - йдеться в пояснювальній записці.

У разі прийняття документа в оприлюдненому вигляді, нові декларації будуть введені через 90 днів після опублікування постанови.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: