Клюєв заперечує арешт рахунків його сім'ї в Австрії

П'ятниця, 24 січня 2014, 14:27

Використані в статті на сайті "Українська Правда" 23 січня про сім'ю Клюєвих, дані, висновки, судження та копії документів не відповідають дійсності.

Про це повідомила прес-служба народного депутата Сергія Клюєва.

Згідно з повідомленням, в матеріалі фігурують дані, датовані ще 2010 роком, щодо того, що "компанія CEE Clean Economic Energy AG належить Клюєвим".

"Ця інформація є застарілою і такою, що не відповідає нинішній дійсності: компанія CEE Clean Economic Energy AG була продана в грудні 2012 року і з того часу не належить нікому з родини Клюєвих", - йдеться в повідомленні.

Реклама:

За матеріалами публікації, цей факт був навіть підтверджений шанованою юридичною фірмою. Ще раз - автор матеріалу міг отримати цю інформацію, яка є абсолютно відкритою, якби звернувся з відповідним запитом або з публічних джерел, повідомляє прес-служба.

"Всі активи, нерухомість, транспортні засоби, грошові заощадження, а також доходи Клюєвих та членів їх сімей відображені в їх деклараціях. З цих доходів сплачені всі належні податки. Це також можна легко перевірити, ознайомившись з текстами декларацій, так як раніше вони були оприлюднені у відповідних виданнях", - повідомляє прес-служба.

"Наголошуємо, величезні питання викликає оприлюднений в даній статті банківський документ (формуляр банку VorArlberg Landes - und Hypothekenbank AG ), оскільки ні Сергій, ні Андрій Клюєви його ніколи не підписували. Ми готові надати всіляке сприяння у встановленні джерела походження цього документа. І, нарешті, за наявними у нас даними, всі процесуальні дії з боку австрійських правоохоронних органів були припинені багато місяців тому за відсутністю фактів правопорушення", - відзначили в прес-службі.

Ще раз офіційно заявляємо, що ні Андрій, ні Сергій Клюєви не приймають участь в управлінні компаніями, власниками яких є, як це і повинно бути у відповідності з законодавством України. У цьому зв'язку повідомляєм , що всіма активами сім'ї Клюєвих управляє Slav AG - структура, відповідна світовим стандартам корпоративного управління.

Особливо хочемо звернути увагу на той факт, що суб'єкти, з якими працює Slav AG, серед яких і банки, в тому числі і закордонні, інформовані про те, що бенефіціарними власниками Групи є т.зв. РЕР (Politically Exposed Persons). Це означає те, що вся діяльність Групи компаній перевіряються з особливою увагою.

При цьому необхідно додати, що щорічно діяльність Групи перевіряється міжнародними аудиторами з числа чотирьох найбільших аудиторських компаній світу (Великої Четвірки).

Таким чином, звинувачення в порушенні будь-якого, не тільки австрійського чи європейського законодавства, є абсолютно безпідставними.

Нагадаємо, "Українська правда" отримала документи, що можуть вказувати на порушення австрійського законодавства одразу двома провідними діячами нинішньої влади – братами Клюєвими, один з яких є секретарем Ради нацбезпеки, а другий – народним депутатом та номінальним власником президентської резиденції Межигір’я.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: