"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Королевська: бюджет "не ідеальний", але забезпечить соцвиплати

Вівторок, 21 січня 2014, 20:50

Соціальній сфері необхідно забезпечити адресність виплат кожної бюджетної гривні.

Про це заявила міністр соціальної політики Наталія Королевська під час всеукраїнської селекторної наради, передає прес-служба відомства.

"Бюджет-2014 є далеко не ідеальним. Його можна критикувати. Але він приймався не для політиків або чиновників, а для тих, хто потребує допомоги і для кого затримка виплат є серйозною проблемою. І наше завдання - максимально ефективно використовувати кожну соціальну гривню і забезпечити адресність кожної соціальної виплати", - підкреслила міністр.

Як зазначила Королевська, в бюджеті збільшено на 22%, тобто на 8,9 млрд гривень, державні допомоги сім'ям з дітьми, інвалідам з дитинства та дітям -інвалідам.

Реклама:

"І я вимагаю від регіонів забезпечити жорсткий контроль за кожною виплатою. Щоб допомогу своєчасно отримували всі, хто її найбільше потребує", - підкреслила міністр.

Також, за її словами, на 25,5%, або на 124 млн гривень, до 611 млн гривень, збільшуються видатки на допомогу дітям-сиротам і дітям, позбавленим батьківського піклування.

Крім цього, бюджет забезпечує подальше фінансування виплат, які були підвищені в 2013 році. А це допомога по догляду за дітьми-інвалідами групи А (16 тис. сімей); виплати на дітей-інвалідів, за якими здійснюється догляд і які знаходяться під опікою (1612 дітей); пенсії учасникам бойових дій та інвалідам ІІ і ІІІ групи, яким виповнилося 85 років.

Крім того, як повідомила міністр, правліннями фондів соціального страхування - від нещасних випадків на виробництві, з тимчасової втрати працездатності та на випадок безробіття - затверджені збалансовані бездефіцитні бюджети.

Прийняті бюджети фондів дають змогу в 2014 році збільшити цілий ряд страхових виплат, констатувала Королевська.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!