"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Укрпошта" радника Арбузова купила реєстраторів на 21 мільйон

Вівторок, 21 січня 2014, 20:18

"Укрпошта" за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ "Інфотакс плюс" на постачання 3.084 електронних контрольно-касових реєстраторів з внутрішніми модемами на суму 21,24 млн гривень.

Про це пишуть "Наші гроші" із посиланням на "Вісник державних закупівель".

Як зазначається, апарати "Екселліо FP - 2000" придбано по 6,888 гривень за штуку. На момент акцепту вони ще не були внесені до Держреєстру реєстраторів розрахункових операцій. Міндоходів внесло їх у цей реєстр в день укладання угоди.

На момент розкриття пропозицій заявка "Інфотаксу" було найдорожчою, пише видання.

Реклама:

"Однак тендерний комітет "Укрпошти" виявив арифметичну помилку у пропозиції, і отримавши дозвіл компанії, змінив її таким чином, що заявка стала найдешевшою. Це було зроблено в один день 12 грудня. Цього ж дня пропозицію було акцептовано. Відповідне оголошення було опубліковано у "ВДЗ" також у цей день", - йдеться у повідомленні.

ТОВ "Інфотакс плюс" зі статутним капіталом 2,7 млн гривень засновано у 2011 році Всеукраїнською громадською організацією "Асоціація платників податків України". Очільником асоціації є Валентина Арбузова, мати першого віце-премєра Сергія Арбузова. Директор "Інфотаксу" Вікторія Ільченко входить до ради АППУ.

Єдиним допущеним до участі конкурентом було ТОВ "Систем Груп Україна", яке 31 грудня виграло інший тендер "Укрпошти" на постачання електронних контрольно-касових апаратів з модемами на 10,41 млн грн. Її засновником є компанія "Систем груп інтернешнл лімітед" з Лондона, яка в свою чергу належить офшору "IFC investment ltd" (Беліз).

Нагадаємо, ідея забезпечити всі касові апарати України модемами, що передавали б дані про пробиті чеки до єдиного центру, належить Нацбанку часів Сергія Арбузова та Міндоходів, очолюваному товаришем Арбузова Олександром Клименком. Всі торговці мали оновити свої касові апарати і ще й платити у подальшому визначеним компаніям за їх сервіс.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: