"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Рада схвалила надання Кабміном держгарантій на 50 мільярдів

Вівторок, 21 січня 2014, 13:04

Верховна рада схвалила надання Кабінетом міністрів державних гарантій на 50 мільярдів гривень в 2014 році.

Про це йдеться в законі "Про державний бюджет на 2014 рік", опублікованому 21 січня в офіційному виданні "Голос України", передають "Українські новини".

"Установити, що у 2014 році державні гарантії можуть надаватися в обсязі до 50 млрд гривень", - йдеться в документі.

Держгарантії можуть надаватися за рішенням Кабміну для повного або часткового виконання боргових зобов'язань підприємств держсектора економіки по кредитах, які залучаються для реалізації інвестпроектів загальнодержавного значення.

Реклама:

У тому числі держгарантії можуть бути видані за зобов'язаннями Державного агентства автомобільних доріг, а також головних розпорядників бюджетних коштів, що залучаються ними для здійснення капітальних витрат понад обсяги встановлених бюджетних призначень.

Крім того, держгарантії можуть надаватися для забезпечення виконання боргових зобов'язань за кредитами суб'єктів господарювання, створених Аграрним фондом, для виплат дотацій, відшкодувань і компенсацій витрат сільськогосподарським виробникам. Порядок залучення кредитів під держгарантії встановлюється Кабміном.

Суб'єкти господарювання, щодо яких приймається рішення про надання держгарантій для реалізації інвестиційного проекту "Створення космічного ракетного комплексу "Циклон-4", звільняються від зобов'язання надавати майнове або інше забезпечення для виконання зобов'язань за наданими в 2014 році держгарантіями.

Також звільняються від зобов'язання надавати майнове або інше забезпечення для виконання зобов'язань за наданими в 2014 році держгарантіям "Укравтодор" і Аграрний фонд.

Держгарантії також надаватимуться на підставі міжнародних договорів України для фінансування інвестиційних, інноваційних, національних проектів та інших проектів розвитку, які мають стратегічне значення та реалізація яких сприятиме розвитку економіки України.

Як повідомлялося, Рада 16 січня ухвалила закон "Про державний бюджет на 2014 рік".

Доходи держбюджету-2014 становлять 395,304 млрд гривень, витрати - 462,211 млрд гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!