"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ставицький вирішив ліквідувати охоронну дочку "Нафтогазу"

Вівторок, 14 січня 2014, 11:02

Міністерство енергетики та вугільної промисловості вирішило ліквідувати "Нафтогазбезпека", дочірнє підприємство НАК "Нафтогаз України".

Відповідне рішення закріплене наказом міністерства №999 від 24 грудня 2013 року, передає "Інтерфакс-Україна".

Крім того, Міненерговугілля вирішило приєднати дочірнє підприємство "Нафтогазу" "Будівельник" до іншої дочки НАК - "Нафтогазобслуговування" . Про це йдеться в наказі Міненерговугілля №998 від 24 грудня 2013 року.

"Нафтогазбезпека" створена восени 2002 року, на неї покладаються функції з охорони об'єктів нафтогазового комплексу, щодо попередження та припинення посягань на майно "Нафтогазу" і дочірніх підприємств НАК.

Реклама:

"Будівельник" створений в 1999 році, основним видом його діяльності є будівництво житлових і нежитлових приміщень.

У свою чергу "Нафтогазобслуговування" надає "Нафтогазу" автомобільні послуги, експлуатує близько 50 авто, більша їх частина - представницького класу. На порядку засідання Кабінету міністрів 25 грудня 2013 значилося питання відчуження основних фондів ДП "Нафтогазобслуговування" НАК "Нафтогаз".

Як повідомлялося, "Нафтогаз України" об'єднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни. Холдинг є монополістом з транзиту і зберігання природного газу в підземних сховищах, а також з транспортування нафти трубопровідним транспортом по території країни.

У структуру держхолдингу входять "Укргазвидобування", "Чорноморнафтогаз", "Укрнафта" (50% +1 акція), "Укртрансгаз", "Укртранснафта", "Укрспецтрансгаз", "Газ України", "Укравтогаз".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: