На проект ремонту каналізації поряд з дачею Януковича викинуть 2 мільйони

Вівторок, 14 січня 2014, 10:15

КРП "Виробниче підприємство водопровідно-каналізаційного господарства Південного берега Криму" уклало угоду з ТОВ "Спеціалізований загін підводно-технічних робіт" на розробку проектної документації для здійснення реконструкції розсіючого випуска очищених стічних вод міста Ялта.

Про це пишуть "Наші гроші" із посиланням на "Вісник державних закупівель".

Вартість угоди становила 2,05 млн гривень.

Згідно з документацією конкурсних торгів, місце проведення робіт - не сама Ялта, а смт. Відрадне, яке належить до Масандрівської селищної ради міста Ялта.

Реклама:

Нагадаємо, раніше у Відрадному знаходилися історичне приміщення винзаводу "Магарач", виноградники й підвали з науковою колекцією вин. При цьому "Магарач" межував з так званим "чайним будиночком" Віктора Януковича. На початку літа минулого року будівлю винзаводу, підвали й дослідницькі майданчики були остаточно знищені.

Після цього, в грудні 2013 році, Массандрівська сільська рада дала Олександру Януковичу дозвіл на розробку проекту землевпорядкування на ділянку в Відрадному. Цим самим рішенням Массандрівська сільська рада дала дозвіл на розробку проекту ТОВ "Пансіонат сімейного типу", на яке й оформлений "Чайний будиночок", пише видання.

Документацію на реконструкцію в Відрадному мали розробити до кінця 2013 р., що від часу підписання угоди складало 5 днів. Фінансування надавалося з держбюджету.

Тендер провели за неконкурентною процедурою "закупівля у одного учасника", посилаючись на нагальну необхідність.

В обґрунтуванні зазначено, що стан каналізаційних очисних споруд в Ялті наразі надзвичайно поганий, через що санітарно-епідеміологічна ситуація на території самого міста складна, а водоносні горизонти, акваторія Чорного моря та прибережної території міста забруднені.

Окремо зазначено, що у зв’язку із надходженням значної кількості стічних вод без попередньої механічної очистки їх скид здійснюється безпосередньо в Чорне море.

Фірму "Спеціалізований загін підводно-технічних робіт" обрали підрядником, оскільки вона має необхідні обладнання та матеріально-технічну базу, працівників відповідної кваліфікації, а також достатню фінансову спроможність та на протязі останніх років вже виконувала подібні роботи.

Власниками компанії майже навпіл є Фонд держмайна (51%) і сімферополець Олександр Молчанов.

За даними "ВДЗ", за останні шість років фірма інших тендерів не вигравала.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!