Єдине в Україні золоторудне родовище контролює партнер Захарченка

Понеділок, 13 січня 2014, 14:45

Мужіївським золоторудним родовищем володіє "Карпатська рудна компанія", яку контролює донецький бізнесмен Валерій Бредихін, партнер голови МВС Віталія Захарченка.

Про це йдеться в розслідуванні журналістів Слідства.Інфо Дмитра Гнапа та Катерини Каплюк, проведеного в рамках спецпроекту "ЧЕСНО про УРЯД", який реалізують рух "Чесно" і "Громадське ТБ".

Віталій Захарченко та Бредихін є співвласниками торгівельних марок "Трибушани" та "CarboKarp", які займаються продуктами із мармурової крихти.

Реклама:
Валерій Бредихін та Віталій Захарченко разом реєстрували торгові марки (Дані: Держпідприємство "Український інститут промислової власності") 

Крім того, разом із дружиною голови МВС – Людмилою Захарченко – Бредихін був партнером у фірмах "Линкруст" та "Гірничо-рудні технології".

Бредихін також є бізнес-партнером дружини Захарченка (ДАНІ: Державна реєстраційна служба) 

Журналісти називають Бредихіна "правою рукою родини Захарченків у бізнесі".

Бредихін є засновником ТОВ "Гірничо-Геологічне Підприємство "БРІКОМ", яке є засновником ПРАТ "Гірничо-металургійний комплекс". 

Останньому товариству й належить ТОВ "Карпатська рудна компанія", яке торік отримало контроль над золоторудним родовищем біля села Мужієво, що на Закарпатті (Берегівський район).

Мужіївське родовище і Захарченки 

Товариство "Гірничо-металургійний комплекс" зареєстроване в Донецьку, хоча за місцем реєстрації , на площі Конституції, 1, про нього нічого не знають.

Офіс іще однієї компанії Бредихіна – "Гірничорудні технології" - журналісти у Донецьку також не знайшли: за її юридичною адресою тепер знаходиться квартира, а за фактичною – співробітники не захотіли говорити з журналістами. Ще кілька років тому до наглядової ради цієї компанії входили дружина та мати Захарченка.

Мужіївське родовище – єдине чинне в Україні підприємство з видобутку золота. 

Мужіївське родовище 

На сьогодні це – 55 тонн золота, 1 мільйон цинку та свинцю розвіданих запасів. В грошовому еквіваленті це майже 3,8 мільярди доларів США.

Фото 3d-карти пластів кольорових металів мужіївського родовища (джерело: Тов "карпатська рудна компанія") 

Також на території родовища розташоване сховище відпрацьованої породи. В цьому сховищі вже є 1 тонна видобутого золота та 4,5 тони срібла. Якщо перевести це на гроші, йдеться про 32 та 3 мільйони доларів США відповідно, зазначають розслідувачі.

 

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: