Ахметов і Фірташ придивляються до "Авалю"?

Понеділок, 9 грудня 2013, 09:32

9 грудня власники Райффайзен Банку"Аваль" повинні почати другий раунд переговорів з відбору претендентів на установу, з якими продовжаться консультації.

Про це пише "Комерсант-Україна".

Як повідомляється, австрійський власник Райффайзен Банку "Аваль" за допомогою Deutsche Bank, консультанта з продажу установи, знайшов потенційних покупців.

"Поки підтвердилася інформація про чотирьох претендентів: "Альфа- банк", "Дельта Банк", СКМ і Group DF, сказало джерело, близьке до переговорів.

Реклама:

За його словами, пройшов перший раунд пропозицій, і 9 грудня австрійці повинні сформувати шорт-лист претендентів, з якими продовжать переговори.

"Вони дуже поспішають і хочуть закрити угоду до різдвяних свят", - говорить джерело.

За словами декількох банкірів, за РБА запропонували від 0,6 до 0,7 капіталу. Власний капітал Райффайзен Банку "Аваль" на 1 жовтня становив 7,2 млрд гривень.

Отже, за цю установу запропоновано близько 380-450 млн євро.

Райффайзен Банк "Аваль" є найбільшим установою з іноземним капіталом (5-е місце за активами, 44,8 млрд гривень).

"Я не чув про серйозний інтерес до РБА з боку Ріната Ахметова і Дмитра Фірташа, - заявив один з фінансистів. - Від імені СКМ і Group DF ведуть переговори менеджери, до яких продавці не відносяться всерйоз, вважаючи це їх особистою ініціативою". Беруть участь у переговорах керуючий директор SCM Advisors Ілля Архипов і голова правління банку "Надра" Дмитро Зінков вже кілька днів недоступні для коментарів.

"Нещодавно Дмитро Зінков мені розповів, що вже розібрався з проблемами в "Надра" і вивчає можливості для експансії", - розповів один з банкірів. Інший зазначив, що Raiffeisen навряд чи встигне завершити переговори до кінця грудня, і операція буде здійснена в I кварталі 2014 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: