"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Єврокомісія не затримувала розгляд угод Росії по "Південному потоку"

П'ятниця, 6 грудня 2013, 15:36

Єврокомісія змогла ознайомитися з угодами "Газпрому" з низкою країн ЄС щодо "Південного потоку" тільки 17 лютого 2013 після їх офіційного опублікування, після чого їй було потрібно час на укладення, що було зроблено в серпні.

Про це заявила офіційний представник ЄК Марлене Хольцнер, передає "Інтерфакс-Україна".

"Це неправда", - прокоментувала вона заяву російської сторони, що Єврокомісія відреагувала занадто пізно на ці угоди, висунувши свої претензії.

При цьому Хольцнер зазначила, що не всі угоди були відразу оприлюднені. У серпні Єврокомісія вказала країнам-учасницям проекту "Південний потік" на невідповідності до європейського законодавства.

Реклама:

Це було зроблено 14 серпня, уточнила Хольцнер.

"Наше рішення було затверджено у жовтні, і ми проінформували Росію, що потрібно відновити переговори за цими угодами", - заявила представник Єврокомісії.

Відповідаючи на питання, вона знову підтвердила, що будівництво газопроводу, як таке, не торкається європейського законодавства. Це законодавство застосовується з початком експлуатації газопроводу, додала Хольцнер.

"А це означає, що цей газопровід має бути доступний всім компаніям, потрібно контролювати тарифи, платити за використання газопроводу. Ці тарифи повинні бути визначені відповідно з європейським регламентом", - пояснила вона.

"Ні, ми не втрачали час", - підкреслила офіційний представник ЄК, зазначивши, що в серпні порушені проектом держави-​члени були письмово поінформовані про те, що неправильно в угодах і, відповідно, має бути переглянуто.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!