"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Янукович поговорить з Путіним про кредит і контракт з ВЕТЕК - ЗМІ

П'ятниця, 6 грудня 2013, 11:53

Українська сторона веде переговори з Росією про виділення не менше 12 млрд доларів кредиту і можливе укладення нового контракту між "Газпромом" і компанією Сергія Курченко ВЕТЕК на постачання 10 млрд куб. м газу за ціною 210-230 доларів вже з 1 січня 2014 року.

За даними ZN.UA з джерела в російському уряді, між Києвом і Москвою ведуться інтенсивні переговори і активно готується грунт для формування комплексу ургентних економічних заходів.

Так, в четвер Москву відвідав і провів ряд переговорів міністр фінансів України Юрій Колобов. Обговорювалися технічні умови надання Росією кредиту в розмірі не менше 12 млрд доларів.

Крім того відомо, що в четвер в Москві з главою "Газпрому" Олексієм Міллером зустрічався глава компанії ВЕТЕК Сергій Курченко.

Реклама:

За інформацією джерела, обговорювалася можливість укладення контракту між "Газпромом" і ВЕТЕК на постачання 10 млрд куб м газу з 1 січня 2014 року за ціною 210-230 доларів.

Однак, за даними джерела, претендентами на роль одержувача цих 10 млрд кубів газу також є як структури Дмитра Фірташа, так і близькі до Віктора Медведчука компанії Ігоря Бакая.

Сьогодні до Москви на зустріч з президентом Росії Володимиром Путіним прилітає після повернення з Китаю президент України Віктор Янукович для узгодження цих і ряду інших проектів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!