Американські фонди докупили євробонди України на 1,4 мільярда - ЗМІ

Середа, 4 грудня 2013, 14:38

Фонди американської компанії Franklin Templeton Investments протягом вересня-листопада докупили на зовнішньому борговому ринку єврооблігації України загальною номінальною вартістю 1,4 млрд долара, збільшивши обсяг цінних паперів у володінні до 6 млрд доларів.

Про це передає "Інтерфакс-Укарїна" з посиланням на агентство Bloomberg.

За даними агентства, скупка цінних паперів була здійснена на тлі їх масового розпродажу, що почалася незабаром після того, як Україна призупинила підготовку до укладення Угоди про асоціацію з ЄС.

"На цьому тлі прибутковість суверенних євробондів з погашенням в червні наступного року злетіла до 19% річних", - відзначає агентство.

Реклама:

Як зазначає Bloomberg, середня прибутковість доларових євробондів України в даний час, за даними JPMorgan Chase&Co., становить 11,78% річних - другий після суверенних єврооблігацій Венесуели показник прибутковості серед країн.

Як повідомлялося, п'ять фондів американської компанії Franklin Templeton Investments, що знаходяться під управлінням Майкла Хесенстаба, протягом березня-ерпня придбали українські єврооблігації на суму 350,83 млн доларів.

Всього фонди під управлінням Хесенстаба до кінця серпня 2013 володіли українськими суверенними і квазісуверенними євробондами, в числі яких єврооблігації Києва та держпідприємства "Фінансування інфраструктурних проектів" ("Фінінпро") на суму 3,12 млрд доларів, тоді як на кінець квітня 2013 цей показник становив 2,801 млрд доларів.

Крім цього, за даними сайту Franklin Templeton Investments, українські єврооблігації мав у своїх портфелях ряд інших фондів інвесткомпанії, хоча їх інвестиції були значно менше в порівнянні з вказаними сумами.

За даними Міністерства фінансів, загальна сума зобов'язань України по суверенних єврооблігаціях станом 31 жовтня 2013 становила понад 16,264 млрд доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: