Україна зайняла 102 місце в світовому рейтингу благодійності

Вівторок, 3 грудня 2013, 20:45

У Світовому рейтингу благодійності, складеному британською благодійною організацією Charity Aid Foundation Україна посіла 102 місце.

Про це повідомляє "Дзеркало тижня".

За інформацією видання, це найвищий показник нашої країни за всю історію рейтингу. Всього цього року в рейтингу взяли участь 135 країн світу.

Як наголошується, опублікований Світовий рейтинг благодійності відображає стан благодійності в світі за 2012 рік.

Реклама:

Як і в минулі роки, рівень благодійності країн світу оцінювався за трьома критеріями: грошові пожертвування в благодійні організації, участь громадян у благодійності як волонтерів і надання допомоги потребуючим незнайомим людям.

З показників рейтингу випливає, що в 2012 році, на тлі зниження темпів глобального економічного зростання, благодійність продемонструвала зростання.

Середня частка населення світу, яке жертвує гроші на благодійність, займається волонтерською роботою і допомагає безпосередньо, у порівнянні з 2011 роком збільшилася.

Зокрема, зріс показник підтримки потребуючих - у 2012 році допомагали потребуючим на 200 мільйонів людей більше, ніж у 2011 році. Зріс і показник волонтерської роботи, і це сталося за рахунок залучення до волонтерства молоді.

Перша десятка Світового рейтингу благодійності виглядає так: лідер - США, на другій позиції - Канада, Нова Зеландія і М'янма, на п'ятому місці - Ірландія. Далі слідують Великобританія, Австралія, Нідерланди, Катар і Шрі-Ланка.

Варто відзначити, що тільки п'ять країн, представлених в першій двадцятці рейтингу, є членами "великої двадцятки", яка складається з 19 найбільш великих економік світу і включає також представників від Європейського союзу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!