Курченко зацікавився російським Forbes - ЗМІ

Вівторок, 3 грудня 2013, 13:30

Компанія "ВЕТЕК-медіа", підконтрольна українському олігарху Сергію Курченко, хоче придбати франшизу на видання російської версії Forbes.

Про це повідомляють джерела "Газети.Ru".

Як пише видання, в пріоритеті у власників російської франшизи - продаж її закордонним медіакорпораціям.

У листопаді відбулася зустріч представників "ВЕТЕК-медіа" і компанії Axel Springer Russia, якій належить франшиза на видання Forbes в Росії, повідомили джерела, знайомі з ходом переговорів.

Реклама:

За їх даними, обговорювалося питання продажу російської франшизи Forbes, але сторони не змогли домовитися.

За словами іншого джерела на медіаринку, Axel Springer Russia давно шукає покупця на російську версію Forbes, але безуспішно. Але російські медіакомпанії не розглядаються в якості потенційних покупців - в пріоритеті продаж видання іноземному гравцеві.

У німецькому холдингу Axel Springer спростовують чутки про продаж російського підрозділу. На думку джерел, ідея продажу видання українському олігарху виглядає зовсім не так екзотично, як може здатися на перший погляд.

Молодий олігарх Курченко, якого українські ЗМІ називають креатурою сім'ї Януковичів, підкорив всі мислимі вершини українського бізнесу з немислимою швидкістю.

"Широка публіка дізналася про його існування тільки в кінці 2012 року, але відтоді Курченко постійно присутній в медіаполі, так як скуповує один за іншим найрізноманітніші активи. Серед найбільш відомих - Одеський НПЗ, харківський футбольний клуб і стадіон "Металіст". Ведуться переговори про придбання у "Роснефти" найбільшого Лисичанського НПЗ", - пише видання.

"Ідея придбати російський Forbes з'явилася у оточення Курченка теж влітку, - говорить джерело знайоме з ситуацією.

Наприкінці липня Курченко активно спілкувався з представником сім'ї Форбс - Мігелем Форбсом, відповідальним за продаж франшизи. Вони літали на літаку Курченка в Монако, ходили на матч "Металіста" в Харкові, потім був активний показ київських пам'яток. Головною проблемою було заспокоїти Форбса з приводу нового власника української франшизи, але російська франшиза теж, можливо, обговорювалася.

Як повідомляється, зараз ситуація з купівлею російської франшизи сприятлива для Курченка й тому, що сім'я Форбс, за даними ЗМІ, вирішила продати медіабізнес через падаючі доходи.

У Forbes Media не приховують проблем, пов'язаних з продажем реклами, і готуються до продажу американського журналу Forbes і сайту Forbes.com, писав раніше Bloomberg з посиланням на чотири джерела.

У ході продажу планується отримати 400-500 млн доларів, кажуть джерела агентства.

Нагадаємо, раніше з'явилася заява 14 журналістів українського Forbes про звільнення за власним бажанням. Причиною звільнення вони назвали "спроби змінити редакційну політику".

У компанії Сергія Курченка, якій належить видання "Forbes-Україна",масове звільнення вважають провокаційним піар-ходом і кажуть, що справа не в зміні редакційної політики.

Котов був призначений головним редактором "Forbes Україна" (входить до холдингу UMH group) у липні, після купівлі холдингу бізнесменом Сергієм Курченком.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: