Колобов: Україна вчасно і в строк платитиме за боргами

Вівторок, 3 грудня 2013, 13:03

Україна продовжить своєчасно і в повному обсязі обслуговувати свої боргові зобов'язання.

Про це заявив в ефірі парламентського телеканалу "Рада" у вівторок міністр фінансів Юрій Колобов, передає "Інтерфакс-Україна".

"Україна буде виконувати всі свої зобов'язання вчасно і в строк", - сказав він.

"Все буде виплачено до кінця року абсолютно без проблем", - додав глава українського Мінфіну.

Реклама:

Він зазначив, що всі служби і профільні підрозділи міністерства сьогодні працюють в нормальному режимі і забезпечують стабільність системи фінансів.

Згідно з даними Держказначейства, за 11 місяців 2013 року, Україна направила в рахунок обслуговування держборгу 29,1 млрд гривень (у тому числі по зовнішньому - 9,1 млрд гривень), у рахунок погашення - 65,7 млрд гривень (у т. ч. по зовнішньому - 28,6 млрд гривень).

Державні запозичення за цей період становили 117,3 млрд гривень (у тому числі зовнішні - 24 млрд гривень).

Згідно з даними агентства Fitch, після листопадового піку в 1,8 млрд доларів в грудні виплати України за зовнішнім боргом скоротяться приблизно до 0,1 млрд доларів, після чого в січні перевищать 0,4 млрд доларів, а чергового локального піку майже в 1 млрд доларів досягнутий в лютому.

За оцінками Fitch, країні необхідно в наступному році виплатити 8,2 млрд доларів при рівні резервів 20,6 млрд доларів на кінець жовтня.

За відсутності нових запозичень, поточний стан платіжного балансу це може привести до зниження резервів до кінця першого кварталу 2014 до 15 млрд доларів, а до кінця року - до 5 млрд доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: