"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ЄБРР виділить 31 мільйон євро на інфраструктуру в Луганську і Львові

П'ятниця, 27 грудня 2013, 20:34

Європейський банк реконструкції та розвитку має намір виділити 20 мільйонів гривень на реалізацію проектів модернізації систем централізованого опалення в Луганську, а також 11 мільйонів євро на реконструкцію доріг та оновлення мережі громадського транспорту у Львові.

Про це повідомили в представництві ЄБРР в Україні, передає УНІАН.

"ЄБРР надасть кредит на суму до 20 млн євро Луганському міському комунальному підприємству "Теплокомуненерго" під гарантію міста Луганська", - йдеться в повідомленні банку.

Також наголошується, що проект супроводжується інвестиційним грантовим фінансуванням на суму до 5 млн євро з боку Східноєвропейського партнерства з енергоефективності та довкілля, найбільшим донором якого є ЄС.

Реклама:

Кошти підуть на підвищення енергоефективності, скорочення втрат енергоресурсів, зменшення споживання газу та електроенергії, а також підвищення якості послуг централізованого теплопостачання для майже чверті мільйона луганчан.

Що стосується Львова, то пакет фінансування проекту реконструкції доріг та транспортної мережі включає в себе кредит банку на суму до 6 млн євро і паралельний інвестиційний грант Міністерства навколишнього середовища, охорони природи та ядерної безпеки Німеччини на суму до 5 млн євро.

"Мета цього фінансування - забезпечити подальші інвестиції в транспортну інфраструктуру Львова і приділити основну увагу трамвайній мережі", - йдеться в повідомленні банку.

Як наголошується, проект передбачає збільшення трамвайного маршруту № 4, який зв'яже основний житловий масив Сихів, в якому проживають 150 тисяч львів'ян, з центром міста.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: