"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Падіння виробництва в Росії досягло чотирирічного максимуму

П'ятниця, 27 грудня 2013, 17:31

Виробничий сектор Росії скорочувався в грудні найшвидшими темпами за чотири роки, постраждавши від зниження числа нових замовлень, низької зайнятості та зменшення запасів компаній.

Про це повідомляє "Reuters".

За інформацією видання, індекс менеджерів за закупівель (PMI), що розраховується за замовленням HSBC , впав у грудні до 48,8 пункту з 49,4 пункту в листопаді , залишаючись нижче позначки 50 пунктів , що відокремлює зростання від скорочення , другий місяць поспіль. Це найнижчий показник з грудня 2009 року.

Як наголошується, число нових замовлень знизилося вперше з липня: субіндекс опустився до 49,8 пункту. Зайнятість падала найшвидшими темпами з серпня 2009 року, і субіндекс зайнятості становив 45,8 пункту.

Реклама:

Обсяги закупівель на складах компаній знизилися третій місяць поспіль, і новий показник говорить про те, що запаси виснажувалися з найвищою швидкістю з листопада 2010 року.

"Сектор близький до втрати останнього оплоту зростання - внутрішнього попиту. Значне скорочення сектора інвестиційних товарів також вказує на слабке відновлення зростання вкладень в основний капітал в Росії", - сказав Олександр Морозов, головний економіст по Росії і СНД в HSBC.

Погані результати виробничого сектора, на який припадає близько 16% російської економіки, відбивають загальну тенденцію останніх місяців.

Недавні офіційні дані показали, що промислове виробництво скоротилося в листопаді другий місяць поспіль, а капіталовкладення зросли лише незначно.

"Російське економічне розширення триватиме млявими темпами. Ми не очікуємо відновлення як внутрішнього, так і зовнішнього попиту в осяжному майбутньому", - додав Морозов.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!