Частина допомоги Україні може бути надана у вигляді валюти МВФ - Медведєв

П'ятниця, 27 грудня 2013, 15:57

В якості позабюджетних джерел для надання позики Україні на загальну суму 15 мільярдів доларів розглядається використання спеціальних прав запозичень (SDR) МВФ, однак остаточне рішення з цього питання поки не прийнято.

Про це повідомив прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв на зустрічі з журналістами, передає "Інтерфакс-Україна".

"Можуть бути інші ресурси, які ми зараз обговорюємо. У тому числі, зараз обговорюються кредит у формі SDR, який вони хотіли б отримати за зрозумілих причин, тому що SDR - це, як відомо, не тільки квазівалюта, якою можна розраховуватися з МВФ, але, в принципі, SDR можна навіть продати за бажання", - сказав Медведєв.

При цьому він підкреслив, що всі кошти, які будуть надані Україні в якості позики, є поворотними.

Реклама:

"Строго кажучи, і під український кредит сьогодні, і під білоруський кредит наші друзі і партнери дадуть нам суверенну гарантію. І хто б не був президентом України в майбутньому або Білорусії, в принципі, ми можемо домагатися повернення цих грошей всіма доступними способами. Вони відповідають за цей кредит всім надбанням своєї країни", - зазначив прем'єр.

Медведєв висловив надію, що на Україні рано чи пізно ситуація налагодиться, оскільки це повноцінна, самодостатня держава, і причини видачі кредиту зрозумілі, до того ж РФ зацікавлена ​​у запуску цілого ряду промислових проектів в Україні.

"Ми будемо сподіватися, що за рахунок цих грошей буде відбуватися і реанімація української економіки", - сказав прем'єр.

Також він додав, що в результаті видачі кредиту РФ отримає більш платоспроможного партнера, який відновить торгово-економічні відносини.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: