Україна розмістила євробонди на 3 мільярди доларів

Понеділок, 23 грудня 2013, 19:25

Україна 20 грудня 2013 випустила єврооблігації на 3 мільярди доларів з терміном погашення в 2015 році і ставкою купона 5%.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на інформаційне агентство Cbonds.

За інформацією агентства, папери були продані за ціною 100% від номіналу з прибутковістю 5%. Організатором розміщення виступив "ВТБ Капітал".

Як повідомляється, приватне розміщення облігацій номіналом 200 тисяч доларів проведено на Ірландській фондовій біржі. Дата початку нарахування купона встановлена ​​24 грудня, виплата купона буде проводитися два рази на рік. Погашення облігацій заплановане 20 грудня 2015 року.

Реклама:

"Випуск зробили, але оскільки початок нарахування купона заплановано на 24 грудня, кошти від розміщення облігацій надійдуть також у вівторок", - прокоментував аналітик ринку облігацій групи "Інвестиційний Капітал Україна" Тарас Котович.

Як повідомлялося, на засіданні українсько-російської міждержавної комісії під головуванням Володимира Путіна і Віктора Януковича 17 грудня було прийнято рішення про зниження вартості російського газу для України до 268,5 долара за тисячу кубометрів, а також про купівлю Росією євробондів України на 15 мільярдів доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: