Українців страхуватимуть від тероризму

П'ятниця, 20 грудня 2013, 08:59

Українцям запропонують страхуватися від терористичних атак і диверсій.

Про це пише "Комерсант-Україна".

Як повідомляється, страховики організували Антитерористичний страховий пул України (АСПУ) для страхування і перестрахування ризиків тероризму та диверсії на території країни.

Пул був створений ще 9 вересня за ініціативою СК "Перша" і СТ "Іллічівське", але про це стало відомо лише 19 грудня.

Реклама:

До 19 грудня, крім них, в пул увійшло ще 11 компаній: "Українська страхова група", "Український страховий дім", "Оранта", "Домінанта", "Європейський страховий альянс", "Страхові гарантії", "Альфа Страхування", "Арсенал Страхування", "Універсальна", "Здорово" і "Арма" .

У глобальному рейтингу тероризму Україна займає 56-е місце з 158 країн.

"В останні десять років загроза тероризму стає все більш реальною, тому я вважаю, що ці питання зараз актуальні як ніколи. У світовій практиці такі ризики покриваються або за рахунок держави, або за рахунок спеціалізованих страхових компаній, або за рахунок пулів. Ми вибрали останній варіант як найбільш ефективний", - заявив глава Нацкомфінпослуг Борис Візиров.

Адміністратором АСПУ виступить російська компанія "Індустріальний страховий брокер", яка управляє російським пулом.

Члени пулу будуть страхувати майно, а також життя і здоров'я українців від збитку і нещасних випадків, викликаних терористичними актами та диверсіями.

Згідно зі ст. 258 Кримінального кодексу, терористичним актом є застосування зброї, вчинення вибуху, підпалу чи інших дій, які створювали небезпеку для життя чи здоров'я або ж стали причиною майнової шкоди або настання інших тяжких наслідків.

Ризик тероризму або диверсії може бути включений в договори страхування майна або цивільної відповідальності, наприклад, власника небезпечного об'єкта.

"У міжнародній практиці поліси страхування, що включають такі ризики, купують клієнти незалежно від сектора економіки. Основний попит припадає на об'єкти з масовим скупченням людей - торговельні та бізнес-центри, кінотеатри, спортивні споруди, підприємства електроенергетики, нафтовидобутку і нафтопереробки", - говорить член Нацкомфінпослуг Віктор Берлін.

Втім, учасники ринку відзначають, що гострої необхідності в створенні подібного пулу немає.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!