"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Російський банк каже, що його гроші забезпечують українців роботою

Понеділок, 2 грудня 2013, 17:09

Російський Внєшекономбанк надає суттєву підтримку українським металургійним компаніям, зберігаючи цим тисячі робочих місць.

Про це заявив голова банку Володимир Дмитрієв в інтерв'ю телеканалу "Росія 24", передає "Інтерфакс-Україна".

"Внєшекономбанк допоміг низці російських інвесторів придбати одну з найбільших металургійних компаній України - Індустріальний союз Донбасу. Це інвестиція близько 8 млрд доларів", - сказав він.

Дмитрієв уточнив, що участь банку не обмежується лише купівлею ІСД, фінансова установа продовжує надавати підтримку цій великій українській металургійній компанії, а отже, і близько 40 тисячам робітників.

Реклама:

"Причому мова йде і про Індустріальний союз Донбасу, і про "Запоріжстал", де ми разом з одним із найбільших бізнесменів України Рінатом Ахметовим керуємо цим комбінатом", - сказав голова Внєшекономбанку.

Як повідомлялося, у січні 2010 року було оголошено про купівлю 50%+2 акції української корпорації ІСД консорціумом інвесторів на чолі з Олександром Катуніним за фінансової підтримки ВЕБ. Власниками 49,99% акцій ІСД залишилися акціонери Сергій Тарута і Олег Мкртчан.

Потім у травні 2010 року Midland Resources Holding Limited Едуарда Шифріна й Олександра Шнайдера продав до 50% акцій "Запоріжсталі" групі російських інвесторів, інтереси якої представляли Внєшекономбанк і ІК "Трійка Діалог".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!