"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Страховики відмовляються відшкодовувати збитки, завдані "євромайданом"

Понеділок, 2 грудня 2013, 15:06

Збитки або витрати, що прямо або побічно викликані, зокрема, громадянською війною, різного роду народними хвилюваннями, повстанням, заколотом, терористичним актом, не включені в страхове покриття, і страхове відшкодування за ними не виплачується

Про це повідомили у страховому товаристві "Іллічівське "і страховій групі "ТАС", передає "Інтерфакс-Україна".

Водночас, як зазначили в компаніях, у разі виникнення страхової події кожен конкретний випадок розглядатимуть в індивідуальному порядку.

У НАСК "Оранта" повідомили, що відповідно до правил страхування, будь-якого роду військові дії, маневри або інші військові заходи та їхні наслідки, путчі, заколоти, терористичні акти, громадянська війна, бунти, заворушення, страйки, несанкціоновані збори є підставою для відмови у виплаті за договорами КАСКО та договорами страхування майна.

Реклама:

"Оскільки автомобіль - це не будинок - об'єкт рухливий. Його можна заховати в гараж, відігнати з місця передбачуваних мітингів, не паркувати в центрі і не використовувати як "загороджувальний" предмет, як сьогодні на підступах до Кабміну", - зазначив директор з операційної діяльності СК "АКСОР" Оксана Руденко.

Стосовно страхування майна він наголосив, що згідно з правилами, що діють у СК "АКСОР", винятком є оголошення в країні надзвичайного стану.

Як зазначили агентству в СК "Альянс Україна", у компанії підставою для відмови у виплатах страхового відшкодування є офіційне визнання урядом громадських заворушень у країні та введення комендантської години.

При цьому всі опитані компанії сходилися в одному: усі ці винятки не належать до добровільного медичного страхування . Також компанії повідомили, що на сьогоднішній день не надходило звернень, пов'язаних з акціями протесту.

Як зазначив генеральний директор "Апріл Асистанс Україна" Костянтин Шусторович, у звичайних договорах страхування, як в Україні, так і за кордоном, до винятків потрапляє настання страхової події внаслідок різного роду силових протистоянь і громадянських заворушень.

"Однак ми як асистанс діємо в кожній ситуації згідно з інструкціями замовників-страховиків. Якщо страхова компанія визнає подію страховою - ми організовуємо допомогу", - сказав він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!