У Азарова кажуть, що РФ пообіцяла зняти обмеження щодо імпорту труб

Середа, 18 грудня 2013, 13:44

Росія пообіцяла зняти обмеження щодо імпорту сталевих труб походженням з України.

Про це повідомив міністр промислової політики Михайло Короленко на прес-конференції в середу, передає "Інтерфакс-Україна".

"Обмеження щодо труб буде знято. Стосовно арматури антидемпінгове розслідування буде припинено. Принаймні, так нам пообіцяли російські друзі", - сказав міністр.

При цьому він нагадав про відновлення роботи Дніпропетровським трубним заводом (ДТЗ), в якого є велике замовлення від російських партнерів.

Реклама:

Як повідомлялося, ДТЗ від початку грудня відновив роботу після семимісячного простою - на внутрішній ринок буде поставлено 12% виробленої продукції, до Європи та СНД - по 44%.

Нині ДТЗ інтегрується до складу Дніпровського металургійного комбінату ім. Дзержинського - основного постачальника трубної заготівлі.

ПАТ "Дніпропетровський трубний завод" спеціалізується на виготовленні гарячекатаних, електрозварних і холоднодеформованих труб.

Митний союз не продовжив безмитних постачань українських труб у рамках квот на друге півріччя поточного року, про що в липні повідомив прем'єр-міністр країни Дмитро Медведєв.

При цьому у квітні 2013 року РФ виступила проти пролонгації на друге півріччя 2013 року угоди про регулювання постачань деяких видів сталевих труб, що походять з України, до країн МС (Росії, Білорусі та Казахстану).

ДТЗ контролюється Індустріальним союзом Донбасу, власниками якого є Сергій Тарута, а половина акцій належить російському інвестору.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: