"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Газпром знизив ціну на газ для України до 268,5 доларів

Вівторок, 17 грудня 2013, 17:10

"Газпром" і "Нафтогаз" у присутності президентів двох країн підписали доповнення до "Контракту на купівлю-продаж, поставки, обсяги та умови транзиту природного газу на 2029-2019 рік" від 19 січня 2009 року.

Як заявив на прес-конференції за підсумками підписання президент РФ Володимир Путін, підписаний документ дозволяє "Газпрому" поставляти газ на Україну за ціною 268,5 доларів за тисячу кубометрів, тоді як зараз вона складає понад 400 доларів.

"Газпром" і "Нафтогаз" підписали доповнення, яке дає можливість "Газпрому", що він і має намір робити, - продавати на Україну газ за ціною 268,5 доларів за тисячу кубів", - сказав Путін.

"У всякому разі, ми вважаємо, що це теж тимчасове рішення. Маючи на увазі, що довгострокові, довготривалі домовленості мають і будуть досягнуті. Це стосується і поставок газу на Україну, це стосується і забезпечення безперебійного транзиту російським споживачам в Європі", - заявив президент РФ.

Реклама:

"Росія готова і далі йти назустріч нашим партнерам, але перед нами стоїть завдання виробити дійсно ефективну і довгострокову схему взаємодії", - заявив Путін.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!