Азаров заборгував дніпропетровським метробудівцям 29 мільйонів

Вівторок, 17 грудня 2013, 13:44

Робочі ПАТ "Дніпрометробуд" звинуватили уряд Миколи Азарова в невиконанні обіцянок вирішити питання фінансування та виплати заробітної плати.

Про це повідомив гірник майстер Сергій Мартиненко на прес-конференції у вівторок, метробудівці вже чотири місяці не отримують зарплату, "з моменту отримання авансу за серпень виплати припинилися", передає "Інтерфакс-Україна" .

"За цей час колектив "Дніпрометробуду" скоротився з 250 до 150 чол. Люди їдуть у Росію на будівництво метро", - додав Мартиненко.

За його словами, в даний час роботи ведуться, здійснюється лише відкачка води.

Реклама:

Як сказав журналістам гірник Євген Лисак, через ЗМІ робітники вирішили нагадати Кабміну, особисто прем'єр-міністру Азарову, що в 2013 році фінансування підприємства не було передбачено держбюджетом.

"Прем'єр Азаров особисто сказав, що буде закладено в бюджеті 50 млн гривень для метробуду на цей рік, але підприємство не було навіть внесено до бюджету", - зазначив Лисак.

За словами робітників, для підтримки нормального технічного стану будівництва метро на поточний рік необхідно було 29 млн гривень, однак вони не були виділені, попри прохання обласної влади до президента.

"Вілкул коли був губернатором, обіцяв, що в 2015 році метро в Дніпропетровську буде добудовано. Цього не буде, так як немає фінансування не те що на будівництво, його немає навіть на відкачування води", - сказав Лисак.

За його словами, робочі сподіваються, що при розгляді держбюджету- 2014 фінансування буде передбачено.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!