"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Air Onix, яку пов'язують із сином Азарова, призупинила польоти у Донецьк

Вівторок, 17 грудня 2013, 13:04

Українська авіакомпанія Air Onix, яку учасники ринку пов’язують з сином прем’єр-міністра Миколи Азарова Олексієм, з 15 грудня призупинила виконання польотів за маршрутом Київ-Донецьк.

Про це пише "Комерсант-Україна".

Як пише видання, авіаперевізник пояснив це малим завантаженням, що викликано "політичною та економічною ситуацією в країні", а також ремонтом одного з трьох Boeing 737, що належать компанії.

Варто зазначити, що Air Onix у минулу середу також скасовував рейс з Києва до Братислави, а в суботу та неділю з Сімферополя до Києва.

Реклама:

"З середини листопада по кінець грудня в авіації часто буває зниження активності, але компанія не розраховувала, що відтік пасажирів буде настільки великим", - розповів заступник генерального директора Air Onix з продажу та маркетингу Євген Хайнацкий.

За його словами, завантаження на деяких рейсах було 30 пасажирів, а літаки перевізника вміщають 142-162 крісла. Пасажирам скасованих рейсів запропонували грошову компенсацію або перенесення рейсу.

Між тим, як розповів глава ради директорів аеропорту "Жуляни" Денис Костржевський, крім Air Onix немає авіакомпаній, які скасовують перельоти через низьку завантаженість.

Крім того, за його словами, Air Onix має безліч боргів перед підприємствами, що надають наземне обслуговування, заправщиками, а також самим аеропортом. Зокрема, перед "Жулянами" борг авіакомпанії склав 700 тис гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!