"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Російські держбанки профінансують проекти в Україні

Вівторок, 17 грудня 2013, 09:45

Російські держбанки ведуть переговори з українськими підприємствами про надання кредитів для реалізації проектів в Україні.

Про це повідомило джерело Forbes в Адміністрації президента , уточнивши , що переговори про залучення фінансування велися весь минулий рік.

Віктор Суслов, представник уряду України при Євразійської комісії, постійно діючому регулюючому органі Митного союзу і Єдиного економічного простору, уточнив, що мова йде про великі проекти, "які вимагають фінансування в розмірі мільярдів доларів".

За його словами, пріоритетними проектами будуть інфраструктурні, зокрема, з будівництва моста через Керченську протоку, а також машинобудування і важка промисловість.

Реклама:

За його словами, умови виділення коштів не будуть уніфікованими, а будуть обумовлюватися у кожному окремому випадку.

"Банки серйозно налаштовані і готові кредитувати як промисловість, так і спільні проекти. За підсумками розгляду буде зрозуміла остаточна сума", - сказав він.

Згідно з даними Forbes, загальна сума фінансування - понад 10 млрд доларів.

Фінансування буде виділятися через Зовнішекономбанк під держгарантії.

У прес-службі ЗЕБа не уточнили конкретних підприємств - одержувачів кредитів, лише підкреслили, що банк був і залишається одним з основних фінансових операторів на міжурядовому рівні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!