ЄБРР виділив дніпропетровському підприємству 10 мільйонів євро

П'ятниця, 13 грудня 2013, 19:56

Європейський банк реконструкції та розвитку підписав угоду про кредит муніципальному підприємству "Дніпропетровська муніципальна енергосервісна компанія" в 10 мільйонів євро під гарантії міста.

Про це пише "Інтерфакс-Україна" з посиланням на дані банку.

Згідно з повідомленням ЄБРР, в майбутньому цей кредит, призначений для фінансування заходів з підвищення енергоефективності громадських будівель в Дніпропетровську, може бути збільшений до 20 мільйонів євро.

У прес-службі Дніпропетровської міськради відзначили, що кредит надано на 10 років з відсотковою ставкою 5,25% річних.

Реклама:

Банк уточнює, що співфінансування проекту у вигляді гранту на 2,5 млн євро надасть Фонд Східноєвропейського партнерства з енергоефективності та екології, найбільшим донором в якому є ЄС.

Як зазначається, технічна допомога проекту була надана також урядом Чехії, Шведським агентством з міжнародного співробітництва та Спеціальним фондом акціонерів ЄБРР.

Вона буде використана для підготовки документації за контрактами на енергозбереження, проведення тендерів, а також узгодження знову розроблених керівних документів з законодавством України.

ЄБРР розраховує, що цей пілотний проект встановить пілотну схему нормативних і договірних механізмів для фінансування контрактів на забезпечення енергоефективності через приватні компанії та банки.

Банк вказує, що Дніпропетровськ, в якому знаходиться більше 700 громадських будівель, стане першим муніципалітетом в країні, де будуть випробовуватися контракти на забезпечення енергоефективності.

"Місто прагне залучити приватних підрядників до планування, фінансування та реалізації енергозберігаючих заходів, вартість яких буде покрита за рахунок досягнутої економії енергії", - йдеться в повідомленні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!