"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Холдинг Новінського планує отримати замовлення з Росії на 4 мільярди

П'ятниця, 13 грудня 2013, 16:45

"Смарт-холдинг" бізнесмена Вадима Новинського розраховує отримати суднобудівні замовлення з Росії на 4 мільярди доларів до 2020 року.

Про це повідомив гендиректор "Смарт-холдингу" Олексій Пертін в ході зустрічі прем'єр-міністра Миколи Азарова з представниками промисловості України в Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми можемо отримати і розраховувати на значний обсяг замовлень. Це близько 4 млрд доларів до 2020 року", - сказав він.

За словами Пертіна, зокрема, "Смарт-холдинг" може отримати замовлення на будівництво траулерів і газовозів.

Реклама:

"Для нас найбільш важливим ринком є Росія. Багато наших працівників їдуть туди допомагати. Зараз у суднобудівній галузі працює близько 10 тисяч чоловік. Якщо ми інтегруємося в ці замовлення, то буде мінімум 20 тисяч осіб зайнято", - сказав він.

Водночас Пертін зазначив, що в процесі входження України в асоціацію з ЄС для суднобудівної галузі "важливо, щоб був врахований баланс інтересів, щоб ми не втратили ринок".

"Смарт-холдинг" володіє 23,75% гірничо-металургійної групи "Метінвест", 95% акцій суднобудівного холдингу Smart Maritime Group, 99,97% акцій торгово-фінансової компанії ТОВ "Сантіс". "Смарт" також володіє великими активами в паливно-енергетичній галузі, девелопменті та агросекторі.

Основним бенефіціаром "Смарт-холдингу" є Вадим Новинський, в липні він достроково склав з себе повноваження голови наглядової ради ПрАТ у зв'язку з обранням народним депутатом.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: